Web Content Display

Vilpilliset tilisiirrot - päivystys

Tilinomistajalla on mahdollisuus pyytää Energiavirastolta tilisiirron keskeyttämistä viimeistään kaksi tuntia ennen 26 tunnin tilisiirtoviiveen (ks. lisätietoja alla) päättymistä, jos se epäilee, että kyseinen siirto on käynnistetty vilpillisesti. Tätä varten Energiavirasto päivystää arkipäivisin klo 11 - 17 Suomen aikaa, lukuun ottamatta kansallisia juhlapyhiä.

Vilpillisen siirron tapauksessa ottakaa välittömästi yhteyttä päivystäjään:

  • sähköposti: rekisteri(at)energiavirasto.fi
  • Puhelin: 029 5050 018

Tilisiirron keskeytyksen jälkeen tilinomistajan tulee sekä ilmoittaa epäillystä petoksesta poliisille että toimittaa kyseinen ilmoitus myös Energiavirastoon.

Tilisiirrot käynnistyvät unionin rekisterissä ainoastaan arkipäivisin kello 11 - 17 välisenä aikana. Tilisiirrot eivät toteudu käynnistämisen jälkeen välittömästi, vaan vasta 26 tunnin viiveellä. Viiveen laskeminen pysähtyy kuitenkin aina lauantain, sunnuntain ja kansallisten juhlapyhien ajaksi. Viiveitä on kuvattu tarkemmin myös Viiveet unionin rekisterissä -taulukolla.

Päätös tilisiirtoviiveen laskemisen keskeyttämisestä unionin rekisterin Suomen osiossa vuoden 2018 yleisinä vapaapäivinä

Lisätietoja: sähköpostitse rekisteri(at)energiavirasto.fi tai puhelimitse 029 5050 100