Web Content Display

Rekisteröinti

Markkinaosapuolten tulee rekisteröityä Energiaviraston ylläpitämään REMIT-rekisteriin. Energiavirasto siirtää kansallisessa rekisterissä olevat tiedot ACERille, joka luo ja julkistaa eurooppalaisen REMIT-rekisterin markkinaosapuolista. ACER on antamassaan päätöksessä määritellyt tarkemmin tiedot, joita markkinaosapuolten tulee rekisteröitymisen yhteydessä antaa.

Rekisteröityminen REMIT-rekisteriin on edellytyksenä kaupankäynnille tukkutason energiatuotteilla.

Rekisteröityminen tapahtuu kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen koskee tukkutason energiatuotteilla kauppaa käyviä osapuolia. Toinen vaihe koskee näiden yhtiöiden emo- ja sidosyritysten rekisteröimistä siten, että yhtiöiden väliset omistus- ja määräysvaltasuhteet voidaan selvittää suoraan rekisterin välityksellä.

Ensimmäisen vaiheen rekisteröinti Suomessa on käynnistyi 2014 lokakuussa. Osapuolet voivat rekisteröityä haluamallaan aikataululla, mutta rekisteröinti on edellytys kaupankäynnille energian tukkumarkkinoilla. Energiavirasto tiedottaa toisen vaiheen rekisteröinnistä myöhemmin erikseen.

Lisäkysymykset rekisteristä ja rekisteröinnissä käytettävästä CEREMP-järjestelmästä: remitrekisteri(at)energiavirasto.fi 

 

Linkkejä:

Energiaviraston ohje kirjautumisesta CEREMP-järjestelmään
Kirjautuminen järjestelmään
ACER Decision